Følelsernes hemmelige sprog

Følelsernes hemmelige sprog

Alle følelser er gode – selv dem vi helst vil være foruden.

Alle mennesker har følelser, men hvad skal de egentlig til for?

Jeg arbejder ud fra en filosofi om at alle følelser er gode fordi, de indeholder visdom og har et budskab. Alle følelser peger væk fra sig selv, hen mod det der skabte følelsen, hvad enten det er en negativ eller en positiv følelse. Der er altid en årsag til at en følelse opstår.

Jeg tror på, at vi alle sammen har en drift efter at leve det liv, der for os fremstår som det gode liv. For nogen kan det være forbundet med store ambitioner om berømmelse og drift efter at skabe noget stort. Andre kan have ydmyge ønsker og lyst til at leve et stille og roligt liv, skabe en familie og tage en enkel uddannelse. Men fælles for os er, at vi ønsker os det gode liv.

For mange står følelsesmæssige udfordringer i vejen for at drømmene kan realiseres. Det kan være svært at mærke sig selv, sine ønsker og lyster, hvis man sidder på en “varm kogeplade” eller er fyldt med bekymringer, tankemylder, stress, vrede, angst m.m. Følelserne kan fylde så meget at drømmene synes umulige at opfylde. Følelsen af at være uværdig til at få sine drømme og ønsker opfyldt, opstår hurtigt og adopteres af nervesystemet som “sandheden” Jo flere negative tanker du tænker om dig selv, jo mere lader du dit nervesystem med negative overbevisninger om dit eget værd. Det kan blive en rigtig træls spiral, hvis ikke du stopper op og tager dig selv og dine følelser alvorligt.

Men selv negative tanker er i det her lys positive, forstået på den måde at de fortæller dig, at noget i dit liv er helt forkert, og at du må lave det om, for at få det bedre. Du må finde ud af, hvad der får dig til at tænke dårligt om dig selv og finde en måde, hvorpå du kan handle dig ud af det, så du kan få håbet igen.

Det kan du gøre selv ved at lave en undersøgelse af, hvilke oplevelser og handlinger, der bringer følelserne frem. Når du har fundet ud af det, kan du lettere finde passende og rationelle foranstaltninger og handlinger, der kan gøre problemet mindre. Det har du måske allerede gjort, men uden at få det bedre og det er der en årsag til. Det er nemlig ikke altid så let, da den følelsesmæssig udfordring formodenligt har fulgt dig en del år, måske fra du var et lille barn. Du føler dig måske allerede handlingslammet og føler at den indre konflikt er så massiv og stor, at du har brug for hjælp for at få håbet igen.

Hypnoterapi kan hjælpe dig videre, hvis du ikke selv føler, du kan finde en udvej ud af din følelsesmæssige krise.

💗 Trine